Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Οι φωνές των αγαπημένων μας ηρώων !!!

-καλημέρα αγόρι μου.Ώρα να σηκωθείς 
-ασε με λίγο ακόμη 
-μεσημέρι πήγε. Άντε σήκω σιγά σιγά 
-τι μέρα είναι? 
-Σάββατο και είναι 9 το πρωί 
-ρε μαμά τι περιμένεις για να με ξυπνήσεις? Θα χάσω τα στρουμφάκια! 

Κάπως έτσι ξεκινούσαν κάποτε τα πρωινά μου. Και έτρεχα να ανοίξω την μεγάλη ασπρόμαυρη τηλεόραση που είχαμε για να ακούσω την εισαγωγή των στρουμφ. Και προσπαθούσα πολύ να είμαι καλό παιδί μήπως και δω επιτέλους τα στρουμφάκια από κοντά. Ότι μανιτάρι τύχαινε να φυτρώσει στην αυλή εγώ έψαχνα για στρουμφάκια! 

Το πρόγραμμα ξεκινούσε και γνώριμες φωνές γέμιζαν το σαλόνι. Ο Σπιρτούλης, ο Μπαρμπαστρούμφ και λίγο πιο μετά ο Liono και ο he-man. Ο Φιλέας Φογκ και ο Bravestar! Φωνές που για μένα τότε ήταν οικείες και τις αναγνώριζα κατευθείαν. Ποιοι ήταν όμως οι ηθοποιοί που χάρισαν την φωνή τους και έδωσαν ζωή στα κινούμενα σχέδια? 

Ας θυμηθούμε μερικούς: 

Ακίνδυνος Γκίκας : Τον είδαμε στο Disney Club. Τον ακούσαμε όμως ως Sam στα Looney Tunes, ως Γουίνι το αρκουδάκι αλλά μέσα μας θα είναι πάντα η φωνή του Liono. Thundercats hoooooooooooo! 






Σοφοκλής Πέππας : Πιο ζεστή φωνή από αυτή του μπάρμπα Στρουμφ δεν υπήρχε. Και αυτή η φωνή ανήκε στον κύριο Σοφοκλή Πέππα. Επίσης ήταν ο Άμποτ στο Άμποτ και Κωστέλο και ο Φιλέας Φογκ στον Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. 




Αργύρης Παυλίδης : Ήταν η φωνή του Τέρι στην Κάντι Κάντι. Για τους περισσότερους όμως είναι η φωνή του Ash από τα Pokemon και του Γιούγκι Μότο από το Yu-Gi Oh! Μάνος 





Βενιέρης : Η αγαπημένη μου φωνή. Αυτή του He-man στο masters of the universe και αργότερα του Bravestar. Ήταν επίσης ο αφηγητής στο Dragonball, o Οδυσσέας στην οδύσσεια του διαστήματος, ο Τέρι για 9 επεισόδια στην Κάντι Κάντι και ο Λούκυ Λουκ. 





Σπύρος Μπιμπίλας : Για 29 χρόνια είναι η φωνή του Bugs Bunny!!! Ήταν επίσης τα μοναδικά στρουμφάκια που δεν άλλαξε ποτέ η φωνή τους, ο Γκρινιάρης και ο Σκουντούφλης. Ήταν ο Νιλς Χόλγκερσον και ο Κέρμιτ ο βάτραχος για 12 χρόνια. 



Βασίλης Καϊλας : Ηταν ο He-man αλλά και ο Σκέλετορ!!! Ο Μικελάντζελο απο τα χελωνονιντζάκια, ο Μελένιος απο τα στρουμφάκια και ο Μπίλυ ο Γάτος!









Αννέτα Παπαθανασίου : Ήταν η φωνή του αγαπημένου Σπιρτούλη από τα Στρουμφ και του Τίκο από τον Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες! Η Αννέτα έκανε πολλές φορές φωνές μικρών αγοριών καθώς η φωνή της εξυπηρετούσε τον σκοπό αυτό. 




Ματίνα Καρρά : Η φωνή της Κάντυ η πιο γνωστή της συμμετοχή ενώ την ακούμε στο κινούμενο σχέδιο Σούπερ Μάριο, στην Barbie, στον Αστυνόμο Σαίνη, στις Sailor Moo, στην Λάσσυ, στον Robocop και σε πολλά ακόμη αγαπημένα κινούμενα σχέδια!






Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που έδωσαν την φωνή τους σε αγαπημένους μας χαρακτήρες !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου